Ik cijfer mezelf niet meer weg

Ik was onzeker over mezelf en cijferde mezelf voortdurend weg. Ik vond de behandeling een soort topsport voor je hersenen, maar na elke sessie voelde ik mij heel goed. Het gevoel alsof je hebt hardgelopen, een beetje zweverig achteraf. De therapie zorgde voor verlichting en inzicht op de korte termijn, maar het hielp mij ook op de lange termijn. Ik ben zekerder geworden over mezelf. Ik kan me nog steeds heel onzeker voelen, maar de therapie heeft mijn kijk op mezelf veranderd. Ik voel me veel beter. Ik durf mezelf meer te laten zien en zet vooral mijn eigen belangen op de eerste plek. Voorheen was ik eerder geneigd om te pleasen. Nu zie ik in dat pleasen mij niet gelukkiger maakt. Doen wat voor mij goed voelt is het belangrijkste. 

Marionne is een hele fijne therapeut. Ik had het gevoel dat ze door veel houdingen heen prikte. Dat vond ik ook best confronterend en eng, want dan komen onzekerheden heel dichtbij. Dingen die ik lelijk vind aan mezelf, maar dat is juist de reden dat ik in therapie ben gegaan. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om bij haar in therapie te gaan. Het heeft me echt geholpen.  Fleur, 21 jaar 

Na elk consult weer een stap verder richting herstel

Via mijn dochter en schoonzoon kwam ik bij jou. Na elk consult voelde ik dat ik weer een stap richting herstel had gedaan. De combinatie gespreksessie, EMDR en ACT sprak mij erg aan. Ik heb geleerd mijn angstgevoelens in context te plaatsen, aan te pakken en te accepteren. De angstgevoelens raakten zo hun grip op mijn leven kwijt. Ik voel me nu veel evenwichtiger dan bij het begin van het behandeltraject. Als de angstgevoelens nog een enkele keer de kop opsteken raak ik niet meer in een negatieve gedachtenspiraal. 

Ik vind je tactvol en je geeft vertrouwen door goed te luisteren. Je adviezen sluiten aan bij hoe ik mijn klachten ervaar. Ik kan er dus goed mee aan de slag omdat het geen theorie meer is. De uitleg bij de EMDR vond ik heel goed, zodat ik gemotiveerd de EMDR heb uitgevoerd.

Ik kwam nooit met een negatieve of kritische gedachte thuis na een consult. Ik geef je dus het maximum aantal *****!  Erik

minder angst na auto ongeluk

Ik had last van Angstklachten na een auto ongeluk. Ik heb de therapie als prettig ervaren. Vanuit rust maar wel met het oog op spoedige vooruitgang. Ik heb meer rust, beter zelfinzicht en minder angst gekregen. Ik voel me nu een stuk beter, meer in balans en een fijn idee dat we het voor nu hebben afgerond maar ik wel altijd terug kan komen voor ónderhoud’. Je bent een prettige, rustige, vriendelijke, ervaren en deskundige therapeut. Ik voelde me veilig bij je.   Carolina

beter omgaan met hooggevoeligheid (HSP)

Door mijn hooggevoeligheid zat ik mezelf vaak in de weg. Ik kon verzinken in het overdenken van gedachten wat voor mij veel stress opleverde. Negatieve gedachten konden mij overnemen en door een eerdere relatie waar ik mezelf was kwijtgeraakt kon ik me vaak onzeker voelen. 

Marionne leerde mij om bewust te worden van mijn gedachten en deze te filteren waardoor ik ze beter kan loslaten. Daarbij heb ik een aantal EMDR-sessies gehad die mij erg hebben geholpen. Ik heb de regie over mezelf weer teruggekregen en dat heeft me veel kracht gegeven! Ik raad Marionne zeker aan wanneer je het lastig vindt om met je hoogevoeligheid om te gaan en (negatieve) gedachten je gaan beheersen.   Simone 

Minder piekeren, minder stress

Ik zat in de knoop met mijzelf. Veel piekeren en met veel stress omdat ik perfectionistisch ben.

De behandeling sloot goed aan op mijn ‘klachten’ en was laagdrempelig en goed mee te nemen in je dagelijks leven. Ook al was ik erg sceptisch in het begin of het zou gaan werken. Nu heb ik het door, als ik in prutgedachtes terecht kom en ik kan mij er snel uithalen en nuchter blijven. Ik kan meer genieten van het leven omdat ik minder pieker en minder stress over alles. Ik voel me goed, rustig en zelfverzekerder.

Ik vind Marionne een erg fijne therapeut, vooral omdat ze terugkomt op belangrijke dingen en laat zien dat je niet de enige bent met problemen. En op een nuchtere manier je problemen doorgrondt en laat zien wat nou de oorzaak is. Ik beveel Marionne van harte aan mensen die ook erg in hun hoofd zitten met pieker gedachten en perfectionisme, vooral als het je leven je gaat belemmeren. Eline (21 jaar)

erg fijne therapeut

Ik was erg verdrietig/onzeker/angstig. Heel erg overprikkeld. Kon maar moeilijk ontspannen en blij zijn. Had nog zaken die ik niet had verwerkt. Direct na de 1e EMDR sessie, voelde ik al verschil. Alsof er een last van mijn schouders viel. Ik kon weer ontspannen en glimlachen. De angst en het verdriet wat ik aan het begin voelde was na de 3e sessie al volledig weg. Een paar maanden na de sessies voel ik me nog steeds goed, gelukkig, ontspannen en ben ik zachter voor mezelf. Ik vind Marionne een erg fijne therapeut. Van het eerste moment voelde ik me begrepen en kreeg ik de ruimte om mijn verhaal te doen. Het was alsof er nu eindelijk echt iemand naar mij luisterde en ze heeft mij geholpen om al mijn gedachten goed te ordenen en dus te verwerken." Roosje (37 jaar)

Van 'is' naar 'was'

Als ik herinneringen ophaalde aan vroeger, dan ging dat gepaard met heftige (negatieve) emoties. Sommige gebeurtenissen voelden nog als gisteren en het stond me erg in de weg in het dagelijks leven. Dankzij de EMDR sessies bij Marionne zijn dit nu ‘gekke plaatjes’ geworden en is de emotie er af. Ook fysiek merk ik dat ik rustiger ben en minder verkrampt in mijn rug. Marionne wist uit mijn woordenbrij precies die momenten te halen die aandacht nodig hadden. Ik kan het iedereen aanraden die het verleden anders wil bekijken om daarna weer met vertrouwen en energie het hier en straks te kunnen beleven!  Annet (49 jaar)

Na drie sessies voelde ik me weer rustig

“Na een zeer traumatische bevalling (de 2e) kreeg ik PTSS (posttraumatische stress) Ik was totaal mezelf niet. En nog erger ik kon niet genieten van mijn gezin en mn baby.
Mijn verloskundige heeft mij doorverwezen naar Marionne. Ik kreeg een heel fijn intake gesprek en daarna heb ik EMDR therapie gekregen. Na 3 sessies voelde ik me weer rustig en had ik het gevoel had dat ik het kon verwerken. Nu is mijn baby inmiddels al 6 maanden en voel ik me top! Ik ben haar nog elke dag dankbaar voor haar hulp.” 

Mijn kracht weer terug

“Ik kwam bij jou nadat mijn zelfvertrouwen een deuk had gekregen. Ik ben gevoelig voor personen die weinig ruimte laten voor de ander. Ik heb geleerd om in mijn kracht te staan en vanuit die kracht te denken en te handelen, ook al ben ik zeer sensitief. Jij leerde me het begrip 'gelijkwaardigheid'. We zijn niet allemaal gelijk maar wel gelijkwaardig en dit helpt me enorm. Je luisterde heel goed en hebt me 'zelf'vertrouwen gegeven waardoor ik mijn krachtige ik weer heb teruggevonden in plaats van de persoon die zichzelf wegcijfert.
Dank daarvoor!”   

Oplossingen voor mijn examenstress 

“Voor mijn examens liep de stress zo hoog op, dat ik maar bleef controleren, of ik het wel goed gedaan had. Daardoor kwam ik in tijdnood en kreeg ik nog meer stress. 

Ik vond het spannend om naar je toe te gaan, omdat ik het moeilijk vond om mijn zwakke kant te laten zien. Ik wist ook, dat ik aan de bak zou moeten om dingen anders te gaan doen.Wat ik heel goed vond, is dat je niet met moeilijke verhalen of oplossingen kwam, maar met persoonlijke oplossingen, die dicht bij mij lagen. Je pakte het praktisch aan, zonder toeters of bellen. Daar kon ik wat mee. Omdat we samen zijn gaan nadenken over goede oplossingen, kon ik ze ook goed onthouden. Het opschrijven van alle tips zorgde ervoor, dat ik alles 

terug kon lezen. Zo wist ik precies, wat ik anders wilde doen.In de begeleiding leerde ik meer op mezelf te vertrouwen. Na me goed voorbereid te hebben, controleerde ik mezelf niet meer. Ik werd minder gespannen en de sfeer thuis werd ook relaxter. Mijn examens heb ik met goede resultaten gehaald. Ik maak nog steeds gebruik van de tips. Je krijgt van mij een 9 ½. Dit was precies, wat ik nodig had.” Luuk (19 jaar)

 

My smile is back

“Thank you very much for the EMDR sessions. These terrible problems I have to deal with for years emotionally disturbing me and Dr. Marionne Boschhuizen, you were very successful as well extraordinary treatment I got from the sessions you had. With her experience in EMDR everything we did in those sessions worked smoothly, It is like Miracle to me.
After the sessions I have this unforgettable joy inside of me, presently trying to move on with my life as well doing nice things with my lovely daughter and my smile is back.” 

Mijn blokkades zijn verholpen

“Marionne is een gedreven therapeut. Tijdens de gesprekken vindt ze de knooppunten bij mij. Ze kan open en eerlijk directe vragen stellen waarmee we samen tot de kern van mijn probleem kwamen. Haar professionele aanpak heeft er toe geleid dat mijn blokkades zijn verholpen.” 

Meer zelfvertrouwen en een betere werkhouding

“Ik kwam bij je, omdat ik hooggevoelig ben en last had van concentratieproblemen in de klas. Ik wilde meer zelfvertrouwen krijgen en beter gefocust bezig zijn met mijn schoolwerk. 

Ik was blij, dat mijn mentor me uw hulp voorstelde. Ondanks hulp van mijn vader, die ook coach is, werd mijn concentratie niet veel beter. 

Wat ik goed vond aan de begeleiding was, dat ik mijn eigen dingen in kon brengen en het ook niet helemaal zelf hoefde op te lossen. Ik kon echt wat doen met de oplossingen, die we bedacht hebben en die hebben me geholpen. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en voel me meer verantwoordelijk voor mezelf, mijn spullen en andere mensen. Ik kom weer aan het werk en kan me beter concentreren.”  Bram (16 jaar)

 

Ik voel me weer krachtig na jaren te zijn gepest

“Ik was al jaren gepest en nog steeds voelde ik me gepest. Ik had veel last van hoofdpijn. De huisarts zei, dat het psychisch was.

 Ik wilde de klas niet meer in en bleef steeds vaker thuis. Het werd er niet beter op. Ik ging meer en meer piekeren en ik sliep slecht. Toen de mentor kwam met het voorstel om 

begeleid te worden, wilde ik niet. Ik had al twee keer hulp gehad van een psycholoog en dat had niets geholpen. Mijn vader heeft me overgehaald om het toch te proberen. Ik vond debegeleiding wat vreemd in het begin. Vooral dat ik mijn problemen moest opschrijven en met een cijfer aangeven, hoe ernstig dit was. Ik dacht: “Moet dit gaan helpen, dan?”. 

Achteraf zag ik, dat ik alles had bereikt, wat ik wilde. Dat gaf me een goed gevoel. Ik ontdekte vooral, dat ik van mijn slachtofferrol af wilde. 

Ik vond het ook goed, dat je mijn ouders begeleid hebt. Zij zagen mij daarna niet langer als ‘zielig’. Daardoor werd het een stuk positiever thuis. Ik heb nu veel meer rust in mijn hoofd en kan lastige gebeurtenissen makkelijker van me af zetten. Ik kom  beter voor mezelf op. Ik voel me geen slachtoffer meer en word niet meer gepest.” Kim (15 jaar)